Have a Question?

We Will Call You in 30 Seconds.

Peercoaches volgen de collegereeks ‘Gezond en gelukkig ouder worden’

.Iedereen wil oud worden, maar niemand wil zich oud voelen. De vraag is dan ook: hoe blijf je zo lang mogelijk vitaal, scherp en sociaal actief? Om (jongere) ouderen daar handvatten voor te bieden, heeft Leyden Academy on Vitality and Ageing wetenschappelijke kennis gebundeld in de collegereeks ‘Gezond en gelukkig oud worden’.
De coaches van Vitality Club Leiden Noord leren tijdens de colleges meer over de wijze waarop we verouderen. Zo zijn veel ‘verouderingsziekten’ zoals hart- en vaatziekten, artritis en ouderdomssuiker in feite welvaartsziekten en sterk gerelateerd aan onze leefstijl. Door gezonde keuzes te integreren in de dagelijkse omgeving en routines kan deze leefstijl duurzaam worden veranderd. Ook van groot belang voor een lang gezond en gelukkig leven is het niveau van iemands levenstevredenheid. In de collegereeks worden actuele wetenschappelijke inzichten gekoppeld aan praktische tips en adviezen. 

Meer informatie over de inhoud en praktische details van de collegereeks ‘Gezond en gelukkig oud worden’ is te vinden op de website van Leyden Academy.