Have a Question?

We Will Call You in 30 Seconds.

Over ons

Dagelijks bewegen is goed voor de gezondheid en geeft ritme en structuur aan je dag. Vanuit dat gegeven brengt de Vitality Club 50-plussers bij elkaar om samen te bewegen: word fit en maak tegelijkertijd vrienden!

Vitality Club is een stichting met als doel de bevolking gezond en gelukkig te houden. Dit wordt gerealiseerd door 50-plussers te faciliteren bij het opzetten van hun eigen Vitality Club in hun wijk. Een Vitality Club is een toegankelijke beweegclub en wordt door en voor 50-plussers mogelijk gemaakt. Op die manier motiveren 50-plussers zelf hun leeftijdsgenoten om dagelijkse beweging in hun routine te integreren en gezonder en gelukkiger oud te worden.

Deze vorm van zelforganisatie wordt ‘peer coaching’ genoemd: mensen die gezamenlijk een doel proberen te bereiken. Succesvolle voorbeelden van peer coaching zijn de Anonieme Alcoholisten en Weight Watchers. Een reeds bestaand succesvol rolmodel op het vitaliteitsvlak is de FreeWheel Club in Ulft. Onderzoek onder de deelnemers toont aan dat hun fysieke fitheid ieder jaar verbetert, en dat ze zich mentaal ook sterker voelen. Maar het allerbelangrijkste wat de FreeWheel Club voor haar deelnemers betekent, is het plezier dat zij halen uit het gezamenlijk bewegen.

Onder het motto ‘Goed voorbeeld doet goed volgen’ zijn we op 10 oktober 2016 gestart met Vitality Club Leiden Noord. Ondertussen zijn er op meerdere plaatsen Vitality Clubs opgestart waar 50-plussers iedere doordeweekse dag van 09.00 tot 10.00 uur van harte welkom voor een uurtje beweging op een ieders niveau. Natuurlijk is het ook mogelijk om eens (of meerdere malen) per week te gaan. Na het sporten is er bij enkele Vitality Clubs gelegenheid om gezellig koffie of thee te drinken (voor eigen kosten). Deelname aan een Vitality Club is vrijblijvend, u hoeft zich niet van tevoren aan of af te melden.

Lidmaatschap bij de meeste Vitality Clubs is 1 euro per week, en daarvoor kunt u 1 tot 5 keer per week een uur sporten. Dankzij de inzet van ‘peer coaches’, vrijwillige coaches met eenzelfde achtergrond als u, kan de contributie laag blijven. De contributie wordt gebruikt voor de aanschaf van materialen, waardoor het sporten leuk en gevarieerd blijft.

Klik hier voor een korte impressie.

Vitality Club staat voor

Plezier

 

Sporten moet leuk zijn, anders houd je het niet lang vol. Door plezier als een integraal onderdeel van de Vitality Club te houden, worden deelnemers op een leuke manier verleid om gezond bezig te zijn. Daarnaast is de Vitality Club een prettige manier om met nieuwe mensen in contact te komen.

Bewegen

 

Met de toenemende levensverwachting, neemt ook het aantal mensen met ouderdomskwalen toe. Veel van deze ouderdomskwalen zijn te voorkomen of vertragen door elke dag een uur te sporten. Deelnemers worden niet alleen fitter, maar voelen zich ook beter.

Dagelijks

 

Het is belangrijk om dagelijks te bewegen. Niet alleen levert dat de meeste gezondheidswinst op, maar op die manier wordt het onderdeel van je routine, en houd je het lang vol. Elke werkdag bewegen als routine zorgt ervoor dat je er niet meer zo bewust mee bezig hoeft te zijn.

Buiten

 

Buiten sporten maakt Vitality Club uniek. Wat is er lekkerder dan in de frisse buitenlucht te sporten? In Nederland is het klimaat ideaal om buiten te sporten. Als u zich kleedt naar het weer, kunt u het hele jaar buiten sporten. Het regent minder vaak dan mensen vaak denken maar mocht het toch hard regenen dan is er een binnenactiviteit. Vitality Club gaat altijd door.

Laagdrempelig

 

Vitality Clubs zijn beweegclubs van ouderen voor ouderen. Deelname kost 1 euro per week, ongeacht het aantal maal dat u gaat. Er zijn geen betaalde professionals bij betrokken en de club heeft geen winstoogmerk. Op die manier is Vitality Club laagdrempelig en betaalbaar. U hoeft uw aanwezigheid niet van tevoren op te geven. Kom wanneer u zin hebt.

Gelijkheid

 

Vitality clubs werken volgens het 'peer coach' principe: ouderen helpen elkaar om gezond en gelukkig oud te worden. Uit onderzoek blijkt dat dit een krachtig middel is om mensen te langdurig te verbinden.

Partners