Have a Question?

We Will Call You in 30 Seconds.

Donderdag 12 april ervaarochtend Vitality Club Stevenshof

Leidenaren sporten samen als sleutel voor een gezonde oude dag

In de media is volop aandacht voor de thema’s vitaliteit en veroudering. Zo publiceerde het CBS nieuwe cijfers over onze levensverwachting. We leven steeds langer in goede gezondheid. Goed nieuws dus. Maar dat gaat niet van zelf. Bewegen is uitermate belangrijk. Zo vinden we ook bij de Vitality Club.

Samen bewegen in de buitenlucht
Vandaar dat we op donderdag 12 april een open dag organiseren. Van 09.00-10.30 uur bent u bij Vitality Club Stevenshof van harte welkom voor een korte kennismaking met ‘Samen bewegen’, met een fit-test voor de liefhebbers en tot slot een mini lezing van Frank Schalkwijk, arts en verouderingswetenschapper bij Leyden Academy on Vitality and Ageing, over gezond oud worden en de positieve effecten van (samen) bewegen. Natuurlijk onder het genot van een kopje koffie en iets lekkers.

Laagdrempelig en toegankelijk niveau
Elke maandag tot en met vrijdag zijn 50-plussers van 09.00 tot 10.00 uur van harte welkom om samen te bewegen in het Stevenspark, onder begeleiding van een vrijwillige coach. Het verzamelpunt is Buurtcentrum Stevenshof, Trix Terwindstraat 4 in Leiden. De oefeningen zullen matig intensief zijn en kunnen op ieder niveau worden uitgevoerd. De geringe kosten voor deelname van 1 euro per week (ongeacht het aantal keren dat men per week aanwezig is) zijn voor de aanschaf van materiaal. Er zijn geen inschrijf- en abonnementskosten, deelname is geheel vrijblijvend en aanmelden is niet noodzakelijk.

Nederlandse Norm Gezond Bewegen
Volgens de beweegrichtlijnen van de gezondheidsraad moeten volwassenen minstens 150 minuten per week matig intensief bewegen. Voor 50-plussers is voldoende beweging essentieel, gezien het risico op leeftijdsgerelateerde aandoeningen zoals hoge bloeddruk, diabetes en gewrichtsklachten. Het doel van de Vitality Clubs is om elkaar te motiveren om gezamenlijk beweging in de dagelijkse routine te integreren en zo gezonder en gelukkiger oud te worden.

Wanner? Donderdag 12 april, 09.00-10.30 uur
Waar?  Vitality Club Stevenshof, bij Buurtcentrum Stevenshof, Trix Terwindtstraat 4 te Leiden