Have a Question?

We Will Call You in 30 Seconds.

Ervaarochtend bij Vitality Club Leidschendam op 18 april

We leven steeds langer in goede gezondheid. Dat is goed nieuws, maar het gaat niet vanzelf. Bewegen is uitermate belangrijk. Zo vinden we ook bij de Vitality Club. Vandaar dat we op donderdag 18 april een ervaarochtend organiseren. Van 09.00-10.30 uur bent u bij de Vitality Club Leidschendam van harte welkom om mee te bewegen in de buitenlucht. Voor de liefhebbers is er een fit-test en we sluiten af met een mini-lezing van Frank Schalkwijk, arts en verouderingswetenschapper bij Leyden Academy on Vitality and Ageing. Hij vertelt over gezond oud worden en de positieve effecten van (samen) bewegen. Natuurlijk onder het genot van een kopje koffie.

Nederlandse Norm Gezond Bewegen
Volgens de beweegrichtlijnen van de gezondheidsraad moeten volwassenen minstens 150 minuten per week matig intensief bewegen. Voor 50-plussers is voldoende beweging essentieel, gezien het risico op leeftijdsgerelateerde aandoeningen zoals hoge bloeddruk, diabetes en gewrichtsklachten. Het doel van de Vitality Clubs is om elkaar te motiveren om gezamenlijk beweging in de dagelijkse routine te integreren en zo gezonder en gelukkiger oud te worden.

Samen bewegen in de buitenlucht
Elke maandag tot en met vrijdag zijn verzamelen zich 50-plussers van 09.00 tot 10.00 uur om samen te bewegen in het park Prinsenhof onder begeleiding van een vrijwillige coach. Het verzamelpunt is wijkcentrum De Plint, Prins Frederiklaan 7. De oefeningen kunnen op elk niveau worden uitgevoerd. Deelname is kosteloos, geheel vrijblijvend en aanmelden is niet noodzakelijk.

Benieuwd? Kom dan meedoen op donderdag 18 april van 09.00-10.30 uur bij de ervaarochtend!