Have a Question?

We Will Call You in 30 Seconds.

Een kwart van de wereldbevolking beweegt te weinig

Onderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) toont aan dat meer dan een kwart van alle mensen niet genoeg aan lichaamsbeweging doet. De WHO baseert dat op 358 bevolkingsonderzoeken die tussen 2001 en 2016 in 168 verschillende landen zijn uitgevoerd. De onderzoeksbevindingen zijn in het wetenschappelijke tijdschrift The Lancet Global Health gepubliceerd.
Tot de groep die weinig beweegt behoren mensen met minder dan 2,5 uur matige of 1,25 uur krachtige lichaamsbeweging per week. Wereldwijd beweegt ongeveer een op de drie vrouwen en een op de vier mannen onvoldoende. In hogere inkomenslanden ligt het aantal mensen dat te weinig aan lichaamsbeweging doet meer dan twee keer zo hoog als in landen met lagere inkomens. In bijvoorbeeld de Verenigde Staten beweegt 40 procent te weinig en in China is dat 14 procent.
Te weinig lichaamsbeweging verhoogt het risico op gezondheidsproblemen, zoals hartaandoeningen, kanker en diabetes type 2. Reden genoeg om wat vaker voor de trap in plaats van roltrap te kiezen, voor zittend werken (indien mogelijk) af te wisselen met staand werken, de hond van de buren uit te laten, en …… om gezellig een uurtje te komen sporten bij een Vitality Club. Elke maandag tot en met vrijdag zijn 50-plussers van 09.00 tot 10.00 uur van harte welkom om samen te bewegen, onder begeleiding van een vrijwillige coach. De oefeningen zijn matig intensief en kunnen op ieder niveau worden uitgevoerd. Deelname is vrijblijvend en aanmelden is niet noodzakelijk. Klik hier voor de verschillende locaties.